Skip to main content

Histocasa

Histocasa is een historisch projectbureau en netwerkorganisatie. Het bestaat uit ervaren historici en specialisten die actief zijn binnen een groot aantal historische en niet-historische vakgebieden – een garantie voor een enorme hoeveelheid expertise, dus!

Via Histocasa kom je in contact met kenners in wijd uiteenlopende gebieden, zoals kunstgeschiedenis, luchtvaartgeschiedenis, maritieme geschiedenis en archeologie. Echter zijn er ook nieuwe media-experts, docenten, archivarissen, eventbureaus, uitgevers, redacteuren en tekstschrijvers aan ons verbonden.

Bent u een (tijdelijke) tentoonstelling aan het opzetten, organiseert u een boeklancering, zoekt u content voor een publicatie of plant u een event? Of heeft u op een andere manier onze historische expertise nodig? Wij zijn u graag van dienst!

Wij stellen ons voor

Wilt u met ons in contact komen voor meer informatie? Stuur ons dan hier (verwijzen naar contactformulier) een e-mail of bel met Dieter Möckelmann op +31-6-39762929

Projecten

1

1998 – Heden: Historien.nl

Opzet van snelgroeiende, kritische en onafhankelijke geschiedeniswebsite
2

2003 – 2005: Uitgeverij Malmberg

Het samenstellen van de maandelijkse nieuwsbrief voor de Mens en Maatschappijvakken
3

2004: Willem Wever

Waarom kopen mensen een kerstboom? Historicus Dieter Möckelmann geeft op een ludieke manier antwoord op deze vraag. (Terug te zien via http://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwoord/de-maatschappij/waarom-kopen-mensen-een-kerstboom)
4

2006: ZEP

Het Zwartboek educatief project, in opdracht van Winkelman en Van Hessen en regisseur Paul Vermeulen. Dit bestond uit de ontwikkeling van lesmateriaal voor de bovenbouw van het PO en de onderbouw VO over ‘goed en slecht’ tijdens de bezetting 40-45; met de film ‘Zwartboek’ als uitgangspunt. (Meer informatie via http://www.historien.nl/zwartboek-a¢a¬aeoe-paul-verhoeven/#more-2175)
5

2006 – 2007: GeschiedenisNU

Het samenstellen van een tweewekelijkse lesbrief voor het voorgezet onderwijs. Drie tot vier nieuwsberichten met een historisch karakter, gevolgd door een aantal vragen (en antwoorden) voor VMBO en HAVO/VWO.
6

2007: Beeldbanklesbrief Koninklijke Bibliotheek

Het samenstellen van een tweewekelijkse lesbrief voor het voorgezet onderwijs. Drie tot vier historische afbeeldingen uit de beeldbank van de Koninklijke Bibliotheek, gevolgd door een aantal vragen (en antwoorden) voor VMBO en HAVO/VWO.
7

2017 – heden: TOEN!

Hét interactieve online geschiedenismagazine voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.